1398-05-14 14:29
1188
0
64807
گزارش؛

اعتراض والدین به کلاس‎های آموزشی مختلط/ سونامی چاقی نوجوانان را تهدید می‎کند

فصل تابستان که فرا می‌‎رسد نهادهای مختلف از برنامه‌‎های خود برای غنی‌‎سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان خبر می‌‌دهند اما اینکه تاچه حد شعارهای مسئولان به واقعیت نزدیک می‌‌شود جای سؤال است.

به گزارش گلستان ما به نقل از "تیتریک؛ هفت‌ سنگ، لی‌ لی، تیله‌ بازی، قایم‌ باشک، عمو زنجیرباف، گل یا پوچ، کلاغ پر و وسطی بازی‌ های رایج دوران کودکی اغلب ما بود، بازی‌ های پرهیجان، شیرین و سرگرم‌ کننده آن سال‌ ها که حالا خیلی‌ هایشان تقریبا فراموش شده و از آنها فقط یک خاطره‌ به جا مانده است و این روزها دیگر کمتر کسی برای سرگرمی و تفریح سراغ آنها می‌ رود.

بچه‌ های امروز دیگر آنگونه که باید و شاید بازی با هم ​سن و سال‌ هایشان را دوست ندارند و ترجیح می‌ دهند به جای بازی‌ های دسته‌ جمعی وقت‌ شان را به تنهایی و با بازی‌ هایی که تنها شرکت‌ کننده آن خودشان هستند، پر کنند.

البته شاید بخشی از این اتفاق، ناخواسته و به دلیل تغییر سبک زندگی‌ ها از خانه‌ های حیاط‌ دار قدیمی به آپارتمان‌ نشینی باشد، اما خودمان هم در این مسیر بی‌ تقصیر نیستیم، زیرا اگر این بازی‌ ها بین کودکان امروز طرفداری ندارد به این دلیل است که ناشناخته مانده​ و والدین هم آموزش این بازی‌ ها به نسل امروز را چندان ضروری نمی‌ دانند.

اوقات فراغت از دیدگاه عالمان، جامعه شناسان و دانشمندان به حدی مهم است که معتقدند، موجودیت و اصالت فرهنگ های جامعه بر مبنای فرصت ها و اوقات فراغت افرادی که در آن جامعه زندگی می کنند پی ریزی شده است.

در سالهای اخیر که شاهد افزایش بیکاری در کشور هستیم می توان با برنامه ریزی دقیق و سوق دادن نوجوانان به سمت کلاس های مهارت آموزی زمینه اشتغال آنان را در آینده فراهم نمود و با تربیت نوجوانان کارآفرین گام هایی در جهت توسعه کشور برداشت.

بدون شک عدم برنامه ریزی صحیح توسط متولیان امر اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و حتی جوانان شامل آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری‌ ها، کانون‌ های مساجد و ...و روی اوردن انان به تلفن همراه ناخواسته آنان را به سمت سمی خطرناک به نام شبکه‌ های اجتماعی و فضای مجازی می‌ بریم در حالی سواد رسانه‌ ای درست و حسابی ندارند.

گرانی کلاسهای آموزشی و کیفیت پایین آنها، اختلاط کلاسها، زندگی آپارتمانی، فضای مجازی و ... مهمترین مشکلات برای پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان شده است.

اعتراض والدین البرز به اختلاط کلاس های آموزشی در البرز

زهرا کریمی یکی از والدین که دارای دو فرزند است در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" می گوید: گرانی کلاسهای اوقات فراغت و زندگی آپارتمانی تفریحی برای نوجوانان باقی نگذاشته است.

وی ادامه داد: هزینه کلاسهای ورزشی و آموزشی به قدری بالاست و ما که خانواده ای متوسط هستیم توان پرداخت نداریم لذا فرزندان من بیشتر با بازی های رایانه ای و نهایتا با یک روز در هفته تفریح خارج از خانه و کمی مطالعه اوقات فراغت خود را می گذرانند.

علی احمدی پدر یکی از دانش آموزان افزود: من تک فرزندم را کلاس زبان می فرستم اما آنقدر هزینه این دوره ها زیاد و مدت دوره کوتاه است که اگر این افزایش قیمت ها ادامه داشته باشد من نیز باید به دلیل مشکلات اقتصادی مانع رفتن دخترم به کلاس زبان شوم.

فاطمه زرگر مادر یکی از والدین با بیان اینکه کلاس های مختلط و فساد در برخی از کلاس های آموزشی مانع فرستادن فرزندانم برای پر کردن اوقات فراغتشان شد، گفت: من و همسرم تمام تلاشمان را کردیم که فرزندانمان را سالم تربیت کنیم و به نظر من پر نشدن کلاس ها دلیلی برای اختلاط کلاس دختر و پسر نیست.

علی احمدی پدر یکی از نوجوانان البرزی تصریح کرد: کیفیت کلاسهای آموزشی در استان به دلیل عدم نظارت مسئولین به قدری پایین است و به ندرت می توان کلاس هایی با کیفیت برای پر کردن اوقات فراغت نوجوانان پیدا کرد و اگر هم کلاس با کیفیتی پیدا شود هزینه آن بالاست و با توان مالی محدود خانواده ها جور در نمی آید.

غنی‌سازی اوقات فراغت در البرز از شعار تا واقعیت/ موازی کاری دستگاه ها ممنوع!//خبر تولیدی//گزارش//

مهمترین چالش اوقات فراغت در البرز موازی کاری سازمانهاست

فرهاد فاضلی نویسنده و پژوهشگر حوزه فرهنگ در گفتگو با "تیتریک" گفت: اوقات فراغت نوجوانان و جوانان می تواند نقش به سزایی در پرورش و رشد ابعاد مختلف شخصیت آنان داشته باشد، از این رو پر کردن این اوقات با برنامه های متنوع همراه با شادابی و نشاط آفرینی یکی از ضروریات هر جامعه است.

وی ادامه داد: نقش دستگاه های مهم متولی فرهنگ در برنامه ریزی و پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان؛ یک امر حیاتی و بسیار مهم است که از پایه و اساس در اولویت قرار گیرد.

نویسنده البرزی ادامه داد: دستگاه های اجرایی مرتبط با این موضوع مهم در جامعه عبارتند از کانون فکری کودکان و نوجوانان، نهاد کتابخانه های عمومی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمات میراث فرهنگی و ... است.

این پژوهشگر افزود: متاسفانه دستگاه های اجرایی غالبا در مسیر موازی کاری گام بر می دارند و یا در زمانی مشخص و مکانی ثابت اقدام بر اجرای برنامه هایی می کنند که بعضا تکراری است.

فاضلی تصریح کرد: پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان کشورمان باید دارای برنامه ریزی فرهنگی صحیح و جامع و بر حسب نیازهای اولیه آنها اعم از آموزش، سلامت جسم و روح شان بوده و زیر نظر متخصصین امر اجرایی شود.

این نویسنده با بیان اینکه دستگاه های متولی در پرکردن اوقات فراغت کوتاهی کردند، گفت: امروز با توجه به عدم استفاده از متخصصان مهم فرهنگی در دستگاه های متولی فرهنگی و ..... برای پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان، خانواده ها باید هزینه زیادی را متقبل شوند که  برای برخی امکان پذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: بهترین کار سوق دادن کودکان و نوجوانان به سوی فرهنگ ایرانی و اسلامی با زیر مجموعه ها و ابزار ها و محصولات فرهنگی اعم از آشنایی با انواع هنر، موسیقی، مطالعه، ورزش، برگزاری رقابت های کودکانه و نوجوانانه در همه زمینه های فرهنگی، هدایت آنان به سوی تماشای موزه ها، نمایشگاه ها، تئاتر، سینما و جذب کودکان و نوجوانان در مساجد، بهاء دادن و مسئولیت به آنان در حد توان اولیه خودشان است.

این پزوهشگر تاکید کرد: اگر در پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان هر گونه کوتاهی بعمل آید بدون هیچ شک و تردیدی در آینده ای نه چندان دور با خسارات جبران ناپذیری روبرو خواهیم شد و در آن زمان باید به فکر ساخت انواع بیمارستان ها و کمپ ها و آسایشگاه ها و زندان ها و....افتاد.

فاضلی با بیان اینکه با پیشرفت تکنولوژی باید برنامه های اوقات فراغت نوجوان و جوانان به روز بشود، خاطرنشان کرد: دستگاه های متولی باید با تعامل با یکدیگر برنامه های متنوع و خلاقی را برای نوجوانان پیاده کنند، برنامه هایی که علاوه بر جنبه آموزشی جنبه سرگرمی نیز داشته باشد و به رشد و پویایی آنان کمک کند.

اوقات فراغت و آزادی مطلق فرزندان در فضای مجازی آسیب زا است

روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی نیز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: متاسفانه به دلیل اینکه خانواده وقت کمتری را با فرزندان خود می گذارند و از سمت دیگر در فضای مجازی جذابیتهای بسیار زیادی وجود دارد کودکان و نوجوانان به شبکه های اجتماعی روی آورده اند.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی صحیح برای اوقات فراغت باعث حضور کمتر فرزندان در فضای مجازی می شود، تصریح کرد: والدین نقش بسیار پررنگی در سازماندهی و مدیریت اوقات فراغت فرزندانشان دارند و می توانند با یک برنامه ریزی دقیق زمینه رشد و تعالی آنها را فراهم آورند و برعکس با خالی گذاشتن اوقات فراغت و جذب فرزندشان به فضای مجازی شاهد آسیب های آن باشند.

مومن نسب با تاکید بر اینکه در گذشته والدین فرزند خودشان را به یادگیری یک مهارت در زمان های اوقات فراغت سوق می دادند، گفت: دخترها بیشتر آموزش های خیاطی، بافندگی، سفره آرایی و امثال اینها را می گذراندند و پسرها یا در یکی از مغازه های محلات به حرفه آموزی مشغول بودند و یا در کلاسهای مکانیک، تولید محصولات کشاورزی، پرورش دام و ...ثبت نام می کردند تا پس از پایان تابستان نه تنها یک حرفه و مهارت را یاد بگیرند بلکه پس انداز هم داشته باشند.

وی تاکید کرد: امروز موبایل، شبکه های اجتماعی و برخی از بازی های رایانه ای به حدی بچه ها را با خودش درگیر کرده است که ترجیح می دهند که حتی برای مهمانی هم از خانه خارج نشوند و وقتی نگاه می کنیم این کم تحرکی و بی تحرکی جسمی و روحی کاری با این بچه ها می کند که بعد از تابستان می بینید تنها همبازی بچه گوشی همراه اش شده است و این گوشی به مرور زمان در زندگی این فرد به قدری تاثیر می گذارد که به تربیت و حیات آن جهت دهد.

این کارشناس با اشاره به اینکه متاسفانه بیشتر بازی های رایانه ای نامناسب هستند، افزود: جهتی که این بازی ها به زندگی بچه ها می دهد غیر از آسیب هایی که در کم تحرکی بر بدن فرد می گذارد آسیب های محتوایی و آسیب سبک زندگی هم ایجاد می شود و نهایتا ما نمونه های زیادی داریم که آسیب های جدی خوردند.

مومن نسب در ادامه یادآور شد: سن مناسب استفاده از گوشی همراه از 13 سال به بالاست بنابراین خانواده ها باید برای استفاده فرزندانشان از گوشی و شبکه های اجتماعی ضمن نظارت، مدیریت زمان داشته باشند که در هر زمان و مکانی از فضای مجازی و گوشی تلفن همراه استفاده نکنند. .

وی در پایان خاطر نشان کرد: استفاده بیش از حد از فضای مجازی و تلفن همراه روی فرد تاثیر می گذارد و حتی بعد از تابستان هم کنترل کردن این بچه ها واقعا کار سختی است زیرا بعضا در فلان گروه مجموعه وسیعی از ارتباطات برایش به وجود آمده، در فلان بازی وارد مرحله ای شده که نمی تواند آن را رها کند و نهایتا به فضای مجازی و گوشی همراه عادت کرده و می تواند خطرات بعدی را هم به همراه داشته باشد.

کم‎تحرکی و سونامی چاقی نوجوانان کشور را تهدید می کند

زهرا کرمی کارشناس سلامت در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: به لطف فناوری میلیون ها انسان دیگر بدون نیاز به تحرک، عرق ریختن و یا حتی ایستادن، پشت میز می نشینند و بسیاری از نیازهای کاری روزانه خود را برطرف می کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه امروزه تحرک در نوجوانان و جوانان کاهش پیدا کرده و با پیشرفت تکنولوژی خرید مجازی، بازی رایانه ای، آژانس های اینترنتی، خانه های آپارتمانی (با وجود آسانسور) و ... تحرک بسیار کم شده است و اگر میزان تحرک یک فرد را در طول هفته بررسی کنیم شاید از یک تا سه ساعت متغیر باشد و این برای سلامت فرد بسیار خطر دارد.

این کارشناس افزود: این کم تحرکی نتیجه اش چاقی و بروز بسیاری از بیماری ها مثل دیابت و فشار خون می شود بنابراین والدین با سوق دادن جوانان به ورزش حداقل پیاده روی، سلامت آنان را در آینده تضمین کنند.

کرمی با بیان اینکه کم تحرکی و سونامی چاقی در آینده کشور را تهدید می کند، تصریح کرد: گاهی یک نوجوانان ساعتها در گوشی همراه خود زمانش را سپری می کند بدون اینکه متوجه گذر زمان شود و بعد که به ساعت نگاه می کند متوجه می شود 5 ساعت بی تحرک یکجا نشسته و فقط با گوشی خود مشغول بوده است لذا خانواده ها شدیدا روی این موضوع نظارت داشته باشند.

وی در پایان گفت: اگر هزینه کلاسهای ورزشی هم بالاست با ورزش هایی مثل پیاده روی و کوه نوردی زمانهای اوقات فراغت فرزندان تان را حتی روزی نیم تا یک ساعت با تحرک و ورزش پر کنید زیرا کم تحرکی عوارض بسیاری بعدی برای سلامت فرد در آینده دارد.

با تمام این تفاسیر انچه مسلم است اینکه مسئله غنی‌ سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوان امری بسیار مهم است که باید توسط همه مسئولان و دستگاه‌ ها جدی گرفته شود و محدود به یک مسئول و دستگاه نباشد تا خروجی کار به بهترین نحو صورت گیرد.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.